گروه تابلو سازی ناموَر

به جرات می توان گفت طراحی تابلو یکی از مهم ترین مراحل ساخت تابلو تبلیغاتی می باشد. در واقع این طراحی تابلوست که باعث متمایز شدن و منحصر به فرد شدن برخی از تابلوها از انواع دیگر، می شود. اگر طراحی به درستی صورت گیرد؛ تابلوی مذکور می تواند در جذب مشتری و فروش بالاتر کالا و خدمات، به درستی عمل کند. اما در طراحی یک تابلو چه نکات و مواردی را باید در نظر بگیرید؟! در این مبحث قصد داریم با برخی اصطلاحات و نکات در زمینه گرافیک و طراحی مرتبط با تابلوسازی، آشنا شویم.

اصطلاحات گرافیکی در طراحی تابلو تبلیغاتی

 

در حالت کلی نرم افزارهای گرافیکی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:

 –       نرم افزارهای برداری یا (VECTOR) وکتور
 –       نرم افزارهای پیکسلی (RASTER) یا نقطه ای

نرم افزارهای برداری یا وکتور (Vector)

اما تفاوت اصلی نرم افزارهای برداری و پیکسلی در چیست؟! به زبان ساده می توان گفت از این نرم افزارها برای طراحی در سایزهای بسیار بزرگ استفاده می شود. چرا که هر چقدر سایز طرح مورد نظر را افزایش دهیم، تغییری در کیفیت تصویر ایجاد نمی شود.

مزیت دیگری که فایل های برداری دارند، کم حجم بودن است. به نحوی که می توان تصاویر بسیار بزرگ با اندازه های واقعی را به صوت یک فایل کم حجم روی سیستم کامپیوتری، ذخیره کرد.

حال که با مزایای نرم افزارهای برداری آشنا شدید؛ بد نیست نگاهی هم به معایب آن بیندازیم. تصاویری که با نرم افزارهای برداری مثل کورل کشده شوند، اگرچه برای طراحی تابلو در سایزهای بزرگ مثل طراحی بیلبوردها مناسب به نظر می رسند؛ اما در نهایت ظاهری شبیه به یک نقاشی دارند و آنقدرها که تصور می کنید، حرفه ای به نظر نمی رسند.

ایراد دیگر این گونه نرم افزارها این است که فایل های ذخیره شده توسط آن ها در ورژن های بالاتر و جدیدتر اجرا نمی شوند و فقط قابلیت اجرا در همان نسخه یا ورژن های پایین تر از آن را دارند. این موضوع با آپدیت نرم افزارها در تناقض بوده و از این نظر مشکلاتی را برای طراح، ایجاد می کند.

طراحی تابلو مغازه

بنابراین از نرم افزارهای برداری یا وکتور بیشتر برای طراحی لوگو و آرم، استفاده می شود. چه بسا که خیلی از برندهای مطرح در دنیا، لوگوی تجاری خود را با استفاده از همین نرم افزارها، ایجاد کرده اند.

برخی از مهمترین نرم افزارهای برداری عبارتند از:

–       کورل دراو (Corel Draw)
–       ایلوستریتور (Illustrator)
–       فری هند (Freehand)

نرم افزارهای پیکسلی یا رستر  (Raster) 

طراحی های انجام شده توسط این نرم افزارها بر پایه پیکسل بوده و اگر با درجه بالایی بزرگنمایی شوند، کیفیت اولیه خود را از دست می دهند. در واقع مهمترین ایراد این گونه نرم افزارها، همین افت کیفیت در سایزهای بزرگ است. گاهی به آن ها نرم افزارهای نقطه ای هم می گویند. البته نرم افزارهای پیکسلی یا نقطه ای مزایایی دارند که باعث محبوبیت آن ها شده است. مهم ترین مزیت نرم افزارهای پیکسلی این است که در تمامی ورژن ها یا نسخه ها، بدون هیچ مشکلی قابل ویرایش هستند. چه در ورژن های بالاتر و چه در ورژن های پایین تر.

مزیت دیگری که دارند، درصد واقعی بودن تصویر است. تصاویر خلق شده در این نرم افزارها بسیار به واقعیت شبیه بوده و از این نظر کاملا برخلاف نرم افزارهای برداری هستند.

اما باز هم به ایرادات نرم افزارهای پیکسلی بپردازیم. یکی از بزرگ ترین ایراد آن ها حجیم بودن فایل تصاویر است. بنابراین شما برای نگهداری عکس هایی با کیفیت و اندازه بالا نیاز دارید فایل های حجیمی را ذخیره کنید. و مورد دیگر اینکه فایل های ساخته شده در محیط های دیگر مثل ایلوستریتور در برخی از نرم افزارهای پیکسلی قابل ویرایش نیستند. 

برخی از مهمترین نرم افزارهای پیکسلی عبارتند از:

–       فتوشاپ (Photoshop)
–       پینت (Paint)
–       لایت روم (Light room)

آشنایی با برخی از اصطلاحات گرافیکی در طراحی تابلوی تبلیغاتی

اصطلاحات زیادی وجود دارد که معمولا طراحان در یک مجموعه تابلوسازی با تمامی آن ها، آشنایی دارند. برخی از مهمترین اصطلاحات گرافیکی برای طراحی تابلو عبارتند از:

پسوند فایل های گرافیکی

ممکن است با معرفی پسوندها؛ برخی از آن ها را در سیستم های کامپیوتری دیده باشید. البته اگر گرافیست باشید، قطعا با این پسوندها آشنایی کامل دارید. معمولا پسوند فایل های گرافیکی سه حرفی بوده و معروف ترین آن ها هم JPEG (JPG) می باشد. زمانی که بخواهید تصاویری را چاپ کنید، معمولا از این پسوند استفاده می شود.

طراحی تابلو فروشگاه

پسوند دیگری که استفاده می شود، PNG نام دارد. اگر سر و کارتان تنها با ادیت عکس باشد، بعید است که بخواهید از این پسوند برای ذخیره تصاویرتان، استفاده کنید. PNG دارای خصوصیات شفاف و نیمه شفاف است که بیشتر برای طراحی صفحات وب و انیمیشن استفاده می شود.

اما تفاوت JPEG , PNG در چیست؟! از لحاظ حجمی تصاویر ذخیره شد با پسوند PNG حجم بالاتری دارند. این در حالی است که کیفیت آن ها هم از حالت JPEG پایین تر است.

نوبتی هم که باشد، نوبت تصاویر متحرک یا گیف (GIF) است. حتما نمونه هایی از این تصاویر را در وب سایت ها و مخصوصا در قسمت تبلیغات هر وب سایت، دیده اید. کیفیت تصاویر GIF از PNG ضعیف تر است اما قابلیت ذخیره سازی چند فریم یا انیمیشن را دارد. تصاویری که پسوند گیف را دارند، تنها به صورت گرافیکی نمایش داده می شوند. در واقع این پسوند قابلیت پخش صدا را ندارد.

مطالب مرتبط: برندسازی

اما پسوند دیگری که ممکن است کمتر شنیده باشید، TIFF می باشد. این پسوند بهترین پسوند برای فرآیند چاپ است که حجم بسیار بالایی دارد. قابلیتی که فایل های TIFF دارند این است که می توانند در نرم افزار فتوشاپ به صورت لایه باز ذخیره شوند.

یکی دیگر از پسوندهای پرکاربرد PDF است. از این پسوند معمولا برای فایل های چند صفحه ای، استفاده می شود. به این صورت که می توان چند صفحه را داخل یک فایل PDF، ذخیره کرد.

فتوشاپ پسوندهای دیگری مثل PSD و PSB را هم داراست. با این تفاوت که پسوند PSD در همه ورژن های فتوشاپ باز می شود اما پسوند PSB از ورژن یا نسخه CS2 به بعد قابلیت اجرا دارد.

رزولوشن (Resolution )

رزولوشن در واقع تعداد نقاط نورانی در واحد سطح  می باشد. هر چقدر این نقاط بیشتر باشند؛ رزولوشن تصویر هم بالاتر می رود. واحد رزولوشن، دی پی آی (DPI) است که به معنای تعداد نقطه (پیکسل) در هر اینچ (Dot Per Inch) می باشد.

ترنسپرنت (Transparent)

ترنسپرنت میزان شفافیت یک تصویر را نشان می دهد. این گزینه در نرم افزار فتوشاپ وجود داشته و می توان آن را مطابق سلیقه، تغییر داد.

اصطلاحات گرافیکی در طراحی تابلوی تبلیغاتی

سخن پایانی

در این مقاله تا حدی با اصطلاحات و نکات مربوط به طراحی تابلوهای تبلیغاتی آشنا شدید. اگر به این مبحث علاقه مند هستید؛ می توانید به صورت تخصصی و از طریق یادگیری نرم افزارهای گرافیکی، این حرفه را دنبال کنید، اما اگر به دنبال داشتن یک طرح خلاقانه و منحصر به فرد هستید؛ ما به شما پیشنهاد می کنیم طراحی تابلو را به طراحان حرفه ای در مجموعه های تابلوسازی نامور، بسپارید. مجموعه تابلوسازی نامور با سابقه چندین ساله ای که در این زمینه دارد می تواند به شما در داشتن یک طرح زیبا و خاص، کمک کند.

در صورت تمایل و یا حتی نیاز به سفارش تابلوی تبلیغاتی با طرح دلخواه؛ می توانید با کارشناسان مجموعه تابلوسازی نامور از طریق شماره های درج شده در وب سایت، تماس بگیرید. این تابلوسازی از طراحان و گرافیست های حرفه ای در مجموعه خود بهره می برد و می توانند مطابق با نظر و سلیقه شما بهترین و مناسب ترین طرح را با کمک نرم افزارهای دقیق کامپیوتری، طراحی کنند. خوشبختانه تابلوسازی نامور همراه با تحویل تمامی تابلوهای ساخته شده، ضمانت نامه معتبر هم به مشتری، ارائه می کند.

پیمایش به بالا